nieuws

Heineken blijft grondstofprijzen doorberekenen

Café

Heineken zal ook de komende tijd de hogere inkoopprijzen voor grondstoffen als mout en aluminium doorberekenen aan de klant. Alleen bierdrinkers in de Verenigde Staten zijn nog gevrijwaard van een hogere prijs voor hun biertje.

Heineken blijft grondstofprijzen doorberekenen

Dat meldt het ANP rondom de bekendmaking van de halfjaarcijfers van de Nederlandse biergigant.

Heineken zag in het eerste halfjaar de kosten voor grondstoffen met 15 procent per hectoliter bier stijgen. De brouwer verwacht dat dit voor de rest van het jaar gelijk blijft. Ook volgend jaar zullen de inkoopprijzen voor Heineken 8 procent hoger liggen dan dit jaar, zo verwacht de brouwer.

De hogere grondstofprijzen komen bovenop de problemen op de financiële markten, het afnemende consumentenvertrouwen en de rookverboden in verschillende Europese landen. De bierconsumptie nam dan ook af in zogenoemde volwasssen markten als West-Europa en de Verenigde Staten. Topman Jean-François van Boxmeer noemde de omstandigheden in deze markten zwaar.

Reageer op dit artikel