nieuws

Heineken directeur Marketeer of the Year

Café

De titel Marketeer of the Year gaat dit jaar naar Herwin van den Berg, marketingdirecteur van Heineken Nederland. Nieuwe bierconcepten, nieuwe positioneringen en een overtuigde keuze voor internet zorgden ervoor dat Van den Berg dit jaar opviel.

Heineken directeur Marketeer of the Year

De prijs werd voor de zevende maal uitgereikt. Naast Van den Berg waren Raymond Spanjar en Jan Marijnissen genomineerd. Drie personen die hun doelgroepen op vernieuwende wijze te bereiken.

Over winnaar Van den Berg zei juryvoorzitter Theo van Vugt: ,,Heineken opereert in een moeilijke dalende markt. Toch weet Van den Berg zijn merken levend te houden. Het is de jury opgevallen dat Heineken steeds weer enthousiast naar nieuwe wegen zoekt om de consument te bereiken.’’

Narrowcasting, maar ook nieuwe horecaconcepten van Heineken en Amstel zijn daar voorbeelden van, aldus Van Vugt. ,,Ook de grootschalige ‘brandactivationprojecten’ rond belangrijke sport- en muziekevenementen zijn een sterk punt. Van den Berg kan een voorbeeld zijn voor andere marketeers door de lef die hij toont en het risico dat hij neemt.’’

Reageer op dit artikel