nieuws

Heineken in top 10 Britse Quote 500

Café

Charlène de Carvalho-Heineken, erfgename van bierbrouwer Freddy Heineken, staat in de top 10 van de Sunday Times Rich List, de Britse equivalent van de Quote 500.

Heineken in top 10 Britse Quote 500

Ze staat op de zevende plaats met een vermogen van omgerekend 3,3 miljard euro (2,960 miljard pond). Volgens de Sunday Times heeft Heineken in totaal 670 miljoen pond zien verdwijnen in vergelijking met de vorige lijst. Quote hield in het in de laatste uitgave van de Quote 500 op 4,1 miljard euro. De peildatum van Quote was toen 1 augustus 2008.

Topkok Gordon Ramsay staat dit jaar niet op de lijst van rijke mensen. Jamie Oliver is nu de rijkste chef-kok in de UK. In de editie van 2008 stond Ramsay nog wel vermeld, met een geschat vermogen van 50 miljoen pond. Oliver staat er nu wel in met een geschat fortuin van 40 miljoen pond.

Veel rijke Britten hebben het zwaar, zo blijkt uit de rijkenlijst. De duizend rijkste mensen in Groot-Brittannië verloren vorig jaar 155 miljard pond, meer dan een derde van hun vermogen. De rijkste Brit, Lakshmi Mittal, moest 61 procent inleveren (16,9 miljard pond) inleveren. Ook voor Chelsea-eigenaar Roman Abramovich (-40 procent / 4,7 miljard pond), Richard Branson (-56 procent / 1,5 miljard pond) en Bernie Ecclestone (-39 procent / 934 miljoen pond) zijn het moeilijke tijden. The Times publiceert dinsdag 28 april de complete lijst.

Reageer op dit artikel