nieuws

Heineken klaagt Olm aan

Café

Multinational Heineken daagt bierbrouwer Olm vanmiddag voor de rechtbank. Reden is ‘inbreuk op intellectueel eigendom’. Het flesje van Olm zou verdacht veel lijken op die van Heineken.

Heineken klaagt Olm aan

De van oorsprong Groningse bierbrouwer presenteerde het nieuwe flesje op de Horecava van 2010. Het bier is verkrijgbaar in verschillende cafés en de C1000 supermarkt. Heineken eist dat Olm alle flesjes uit de supermarkt haalt.

Olm directeur Mark Schneider vindt dat het flesje ‘totaal niet’ lijkt op die van Heineken. Dat de prominente ster wel erg ondubbelzinnig verwijst naar Heineken, erkent Schneider volgens de NOS. Hij voegt er wel aan toe dat de ster staat voor kwaliteit en dat er wereldwijd wel honderd bieren met zo’n ster te vinden zijn.

Uit een steekproef van NOS blijkt dat veel passanten de bierfles van Olm qua beeldmerk en uitstraling associëren met Heineken.

Schneider was vroeger werkzaam bij Heineken.

Reageer op dit artikel