nieuws

Heineken koopt brouwerijen in Ethiopië

Café

Heineken heeft twee brouwerijen in Ehtiopië overgenomen. De Nederlandse brouwer wordt eigenaar van Bedele en Harar, die het van de Ethiopische overheid heeft gekocht.

Heineken koopt brouwerijen in Ethiopië

De biergigant betaalt respectievelijk 85 miljoen dollar (59,7 miljoen euro) en 78 miljoen dollar (54,8 miljoen euro) voor de nieuwe aanwinsten. De brouwerijen hebben een gezamenlijk marktaandeel van 18 procent.

Volgens Heineken groeide de Ehtiopische biermarkt de afgelopen tijd jaarlijks met ongeveer 20 procent en de economie met 8 procent. Het land telt zo’n 85 miljoen mensen.

Overnames zijn een belangrijke strategie van Heineken om in elk land waar het bier wordt geschonken, minimaal de tweede brouwer te zijn. Recent meldde Missethoreca.nl dat de biergigant niet de nieuwe eigenaar werd van het Braziliaanse Schincariol, waarvoor het in de markt was. Dat laatste werd door Heineken zelf overigens ontkend.

Reageer op dit artikel