nieuws

Heineken laat café Lexington sluiten

Café

Het bekende Amsterdamse café Lexington is dicht. Eigenaar Heineken heeft via de rechter bedongen dat exploitant Bob Nees het veld moet ruimen. Nees zou contractbreuk hebben gepleegd door bier van een concurrerende brouwer te tappen.

Heineken laat café Lexington sluiten

Nees ontkent dat hij bier van een concurrerende brouwer heeft getapt. ‘Het is onzin. Heineken zocht gewoon een stok om de hond te slaan. We hadden een akkefietje uit het verleden en ze wilden van mij af. Ongelooflijk dat de rechter met hen is meegegaan’, zegt Nees in De Telegraaf.

Heineken laat weten dat er in café Lexington volgens contract Amstel uit de tap moet stromen. ‘En daar zijn we heel scherp op. Als je in het contract afspreekt dat je Amstel tapt, dan moet je je daar aan houden. De rechter was dat met ons eens’, aldus een woordvoerder van Heineken in de ochtendkrant.

Nees heeft hoger beroep aangekondigd. Maar volgens De Telegraaf heeft het weinig zin. Heineken is inmiddels al in verregaande onderhandeling met een nieuwe exploitant.

Café Lexington is vooral bekend als ontmoetingspunt van de onder- en bovenwereld. De Telegraaf spreekt zelfs van ‘de huiskamer van Holleeder’.

Reageer op dit artikel