nieuws

Heineken laat café ontruimen

Café

Deurwaarders hebben in opdracht van Heineken vorige week café Jambor in Oldenzaal ontruimd. Daarbij kregen ze assistentie van de politie, een slotenspecialist en medewerkers die dit soort ontruimingen vaker doen.

Heineken laat café ontruimen

De ontruiming is een gevolg van een uitspraak van de rechtbank in een geschil tussen exploitant R. Hoffmann en de bierbrouwer. Beide partijen hebben al geruime tijd verschil van mening over een financiële kwestie, meldt Twentsche Courant Tubantia.

Heineken zou Hoffmann de afgelopen tijd meerdere keren hebben gewaarschuwd. Zowel het café als de bovenwoning werden ontruimd. Hoffmann pakte zijn spullen in containers.

Hij nam de exploitatie van het café in 2004 over van Toon Willemsen en Borrie Jambor. Zij hadden het café ruim negentien jaar gerund. Hoffmann was daarvoor zeven jaar uitbater van stadscafé Moatman.

Jambor maakte vlak voor de gedwongen sluiting nog bekend kinderactiviteiten te willen houden en er nog meer een buurtcafé van te willen maken. Het pand is eigendom van Willemsen. Volgens hem zorgt huurder Heineken voor een nieuwe exploitant.

Reageer op dit artikel