nieuws

Heineken neemt Nighttown over

Café

Heineken neemt definitief de naam, goodwill en inventaris over van het Rotterdamse poppodium Nighttown. Dat heeft een woordvoerder van de bierbrouwer donderdag laten weten. Vorige maand bereikten de partijen een principeakkoord.

Heineken neemt Nighttown over

Fab Five Holding, de horecatak van de Rotterdamse uitgaansgelegenheid, ging vorige maand failliet met een schuld van 2 miljoen euro. Nighttown is sinds juli dicht. Wanneer het podium weer opengaat, is afhankelijk van de nieuwe exploitant. Heineken voert op dit moment gesprekken met de gegadigden.

Heineken tekende woensdag een overeenkomst bij de curator van Nighttown. Volgens de zegsman van Heineken moet nu een passende exploitant worden gevonden. ‘Nighttown is een belangrijk poppodium en de exploitant moet dat idee voortzetten. We willen dat het podium snel weer opengaat, maar gaan niet over één nacht ijs.’

De woordvoerder wil niet precies zeggen hoeveel partijen geïnteresseerd zijn. ,,Een paar, niet meer dan een handvol. De gemeente Rotterdam heeft een adviserende rol in de onderhandelingen.

Reageer op dit artikel