nieuws

Heineken ontruimt club Exit van Kooistra

Café

Bierbrouwer Heineken heeft club Exit in de Reguliersdwarsstraat dinsdagochtend laten ontruimen. De exploitant van club Exit is Heineken ongeveer vier ton aan pacht schuldig. De bierbrouwer huurt de discotheek van Sjoerd Kooistra maar die voelt zich niet verantwoordelijk voor de pachtbetaling.

Heineken ontruimt club Exit van Kooistra

Kooistra voelt zich niet aangesproken omdat Exit is ondergebracht in een aparte BV, waar Kooistra op papier niets mee te maken heeft, zo schrijft het Parool.Exploitant Reguliers, bestuurd door Kooistra medewerker Martin Nijdam, heeft de pacht niet voldaan of heeft het geld afgedragen aan bv’s waarmee Heineken geen zaken wil doen.

Heineken ligt al een tijdje in de clinch met Kooistra over achterstallige huur. Ook de zaken Dante, Three Sisters, Luxembourg en April zijn de bierbrouwer nog geld schuldig. Vorige week kreeg Heineken van de rechter al gelijk in de zaken Luxembourg en April. Kooistra heeft voor deze twee bedrijven toegezegd te betalen.

Doorverhuur

De horecapanden zijn van Kooistra, die ze verhuurde aan Heineken, die de zaken via aan Kooistra verwante bedrijven weer doorverhuurde aan pachters. Heineken wil zelf namelijk niet verpachten. De pachters betaalden aan deze bedrijven de huur, die zij weer overmaakten aan Heineken. Dat gebeurde vaak niet volgens de afspraken.

De Exit zal zeker enkele weken gesloten blijven.

Reageer op dit artikel