nieuws

Heineken steekt stokje voor concert

Café

De speciale editie van De Vrienden van Amstel LIVE! die op 5 juli in de Kuip in Rotterdam zou plaatsvinden, gaat niet door. Bierbrouwer Heineken heeft een stokje gestoken voor het concert.

Heineken steekt stokje voor concert

De afgelasting van het concert is bekend gemaakt door organisator One & Only Productions.

Heineken, waartoe Amstel behoort, spande een rechtszaak aan omdat het bedrijf niet wilde dat de organisator de naam Amstel nog zou gebruiken. Onderhandelingen tussen de bedrijven liepen op niets uit. Uiteindelijk oordeelde de rechtbank dinsdag dat de organisator inbreuk maakt op het merkenrecht van Amstel.

One & Only Productions besloot daarom niet door te gaan met het evenement. Een woordvoerder van Heineken liet weten dat het evenement wel onder een andere naam had kunnen plaatsvinden.

De uitspraak van de rechter heeft verder geen gevolgen voor de negen uitverkochte concerten in Ahoy Rotterdam die vanaf donderdagavond beginnen. Deze shows, ter ere van het tienjarig bestaan, mogen wel doorgaan onder de Amstel-vlag.

Kaarten voor De vrienden van Amstel LIVE! in de Kuip kunnen tot 3 maart worden teruggebracht bij de voorverkoopadressen.

Reageer op dit artikel