Heineken stopt met eigen horecaformule Loca

Heineken stopt met eigen horecaformule Loca

De horecaformule Amstel Loca van Heineken is definitief gestopt. Naar nu blijkt is de laatste vestiging van het foodcafé Loca in Haarlem 28 juni gesloten. De vestigingen in Apeldoorn en Tilburg waren toen al dicht.

Norbert Cappetti, woordvoerder van Heineken tegen Marketing-Online.nl: ‘Het foodcafé in Haarlem draaide twee jaar prima, maar kreeg net als alle andere horeca, te maken met de recessie. Eind 2008 hebben we het interieur nog aangepast in de hoop het tij te keren, maar na een kosten-baten analyse hebben we uiteindelijk toch besloten er mee te stoppen. De zaken in Apeldoorn en Tilburg waren doen al dicht.’

Rookverbod

Deze laatste twee zaken hadden volgens de Heineken woordvoerder een minder gunstige locatie, een hoog investeringsniveau en last van het rookverbod. ‘Plus uiteindelijk de recessie.’

Heineken denkt na over een nieuwe invulling van het franchisemodel, maar er zijn nog geen concrete plannen. Voor het pand in Haarlem is een andere exploitant gevonden.

Twee jaar geleden startte Heineken met het foodcafé. De bierbrouwer sprak toen de wens uit om ‘binnen een aantal jaren in elke grote stad te vinden te zijn.’ Loca werd gepositioneerd tussen café en restaurant in. Kok Ramon Beuk werd destijds gekozen als het gezicht van Loca. Hij stelde de kaart samen en opende op 2 mei 2007 de eerste vestiging in Haarlem.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.