nieuws

Heineken verhoogt bod op S&N

Café

De bierbrouwers Heineken en Carlsberg hebben hun gezamenlijke bod op de Britse branchegenoot Scottish & Newcastle (S&N) verhoogd. Het nieuwe bod waardeert S&N op ongeveer 7,3 miljard pond (10,3 miljard euro). Dat maakten Heineken en Carlsberg donderdag bekend.

Heineken verhoogt bod op S&N

Per aandeel bedraagt het nieuwe bod 750 pence per aandeel, waarmee de bieding 30 pence omhoog is geschroefd. De betaling zal in contanten zijn. ‘Een zeer aantrekkelijke kans voor aandeelhouders van S&N’, aldus Jean-Francois van Boxmeer, bestuursvoorzitter van Heineken in een verklaring.

De Britse bierbrouwer Scottish & Newcastle (S&N) heeft inmiddels het verhoogde bod van Heineken en Carlsberg afgewezen.

Het Deense Carslberg en Heineken stellen wel enige voorwaarden aan het bod. Zo willen ze dat het bestuur van S&N het eens is met de overname. Verder willen de twee een kijkje nemen in de boeken van de Britse branchegenoot.

Vorige maand maakten Carlsberg en Heineken hun interesse voor S&N wereldkundig. Heineken wil de Britse activiteiten van Scottish & Newcastle en die op andere Europese markten in handen krijgen.

Daarbij valt te denken aan Portugal en België. De Denen gaan voor de Russische belangen van Scottisch & Newcastle. Zij hebben met S&N al een samenwerkingsverband in Rusland, dochter BBH.

Scottish & Newcastle wees het eerste indicatieve bod van de hand. Het zou de onderneming ‘significant onderwaarderen’, aldus de Britten. Op de beurs in Londen ging het aandeel S&N donderdagochtend met 3,4 procent omhoog tot 766 pence per aandeel.

Dat is boven de biedingsprijs.

Beleggers speculeren erop dat Heineken en Carlsberg uiteindelijk nog meer willen betalen voor S&N. Op de beurs in Amsterdam daalde Heineken met 2,5 procent.

Reageer op dit artikel