nieuws

Heineken vraagt cafébezoekers over Europa

Café

Brouwerij Heineken gaat cafégangers vragen stellen over Europa. De brouwerij heeft vragen over de EU opgenomen in haar Murphy’s Quiz Night, een populair caféspel waarbij een quizmaster acht ronden vol vragen, foto’s en muziekfragmenten afvuurt op de deelnemers.

Heineken vraagt cafébezoekers over Europa

Bij de evenementen krijgen de cafégangers onder meer vragen over toetreding van landen tot de EU en over de talen.

De speciale EU-vragen zijn een verzoek van Europarlementslid Toine Manders (VVD). ‘Dat veel mensen niets van de EU afweten en daardoor niet gaan stemmen, is me al jaren een doorn in het oog’, zegt Manders, die eerder al gratis Europese vlaggen heeft uitgedeeld bij scholen en gemeentehuizen. Hij wilde inhaken op de snelgroeiende populariteit van de pubquizzen.

Manders, die ook kandidaat is bij de verkiezingen donderdag, presenteert dinsdag zelf een Murphy’s quiznight voor ruim honderd bezoekers in café De Wildeman in Eindhoven.

Andere kandidatat-Europarlementsleden die een pubquiz over de EU presenteren, zijn Ivo Thijssen en Sietse Wijnsma (beiden D66) en Rogier Elshout (GroenLinks).

Reageer op dit artikel