nieuws

Heineken ziet halfjaaromzet stijgen

Café

Bierbrouwer Heineken heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet geboekt van 6,1 miljard euro. Een jaar eerder kwam de omzet uit op 5,7 miljard euro.

Heineken ziet halfjaaromzet stijgen

De operationele winst van Heineken kwam over het eerste halfjaar uit op 906 miljoen euro. Over dezelfde periode vorig jaar was dit nog 726 miljoen euro.

De resultaten zijn in lijn met wat analisten verwachtten. Zij waren uitgegaan van een omzet van 6,2 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 861 miljoen euro. Heineken maakte woensdag voorbeurs de halfjaarcijfers bekend.

De bierbrouwer verwacht dat in de tweede helft van dit jaar het biervolume groeit, maar in een langzamer tempo dan in dezelfde periode vorig jaar. Het wisselvallige weer is hiervan de oorzaak, aldus Heineken.

Reageer op dit artikel