nieuws

Herinrichting Leidseplein duurt langer

Café

Het duurt nog zeker vijf jaar voordat het Leidseplein in Amsterdam helemaal is opgeknapt. Daarmee wordt het op z’n vroegst 2016 voordat de bekende locatie met veel horecagelegenheden volledig is gerenoveerd. Maar zelfs 2016 wordt alweer een ‘zachte planning’ genoemd.

Herinrichting Leidseplein duurt langer

Daarmee bestaat de kans dat het nog verder uitloopt. Stadsdeel Centrum heeft gisteren 2016 gecommuniceerd uitgaande van het feit dat alles voorspoedig en zonder vertraging verloopt.

Belangrijke hobbel bij het project is de verplaatsing van de taxistandplaats. Die gaat zo goed als zeker naar de Leidsebrug nabij het American Hotel. De brug moet echter eerst worden gerenoveerd en dat kan niet eerder starten dan 2013. Pas als de taxi’s zijn verhuisd, is de rest van het plein aan de beurt.

De directie van het recent geopende DeLaMar Theater aan het plein zegt teleurgesteld te zijn dat het nog lang duurt voordat alles geregeld is. In ruil voor een miljoeneninvestering van DeLaMar Theater zegde de gemeente toe haast te maken met de herinrichting van het Leidseplein.

Reageer op dit artikel