nieuws

Hertengrap bedacht in Schotse Vier

Café

Bronnen op het eiland Terschelling zeggen dat twee bevriende eilanders de import van de herten bedachten aan de toog van café Schotse Vier in Midsland. De dieren zijn dus niet komen overzwemmen, zoals even werd gedacht, maar door mensen overgebracht. Zij hebben daarvoor een bekeuring gekregen.

Hertengrap bedacht in Schotse Vier

Terug naar vaste land

De herten doken vorige maand op, wat tot wilde speculaties leidde. De herten op Terschelling moeten terug naar het vaste land. Minister Verburg heeft haar ambtenaren opdracht gegeven om de dieren te vangen en terug te brengen. Dat meldt het AD. Herten horen niet bij de natuur van Terschelling.

Geïmporteerd door plaatselijke jager

Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren zei eerder aanwijzingen te hebben dat de herten door een plaatselijke jager waren geïmporteerd. Verburg zegt daar geen bewijzen voor te hebben.

Reageer op dit artikel