nieuws

Hessel heeft beste café van Nederland

Café

Café Hessel op Terschelling is het beste café van Nederland. Hessel staat op nummer één in de nieuwe café Top-100 van Misset Horeca die maandagavond in Utrecht bekend is gemaakt.

Hessel heeft beste café van Nederland

Hessel van der Kooij stond vorig jaar nog op nummer drie met zijn topkroeg in Hoorn. Dit jaar mag hij zijn café een jaar lang de beste van Nederland noemen.

Van der Kooij toverde in de loop der jaren zijn bescheiden dorpscafé De Groene Weide uit tot een bedrijf met landelijke bekendheid waar muziek de hoofdrol speelt. Driehonderd keer per jaar betreedt de eigenaar het podium in zijn kroeg.

De Groene Weide of Hessel? De laatste jaren werd de voornaam van de eigenaar bedrijfsnaam. ‘We gaan vanavond naar Hessel!’ Wie op Terschelling is, weet dan genoeg. De plaatselijke VVV kan zich al decennia geen betere ambassadeur wensen, zo staat te lezen in de nieuwe Misset Horeca

Met de nummer een positie voor Hessel komt voor de tweede keer in een paar jaar de winnaar van een Waddeneiland. In november 2006 werd café Nobel op buureiland Ameland uitgeroepen tot café van het Jaar.

De jury van de café Top-100 merkt op dat de zaak van Hessel vorig jaar nog een forse verbouwing heeft ondergaan waarbij de gevel werd aangepast en er een garderobe is bij gebouwd. Het meest opvallend is dat het terras vloerverwarming heeft gekregen.

Bekijk hier de ranglijsten van de Café Top 100 2011:

Reageer op dit artikel