nieuws

Hof oordeelt over rookverbod horeca

Café

Het gerechtshof in Den Bosch doet vandaag uitspraak in de strafzaak tegen de twee uitbaters van het Bredase café Victoria wegens overtreding van het rookverbod. Het is voor het eerst dat een gerechtshof oordeelt over de veelbesproken wet.

Hof oordeelt over rookverbod horeca

De man en vrouw werden begin vorige maand vrijgesproken door de rechtbank in Breda. De rechter oordeelde dat het rookverbod horecaondernemers met en zonder personeel ongelijk behandelt. Ook stelde de rechtbank dat eenmanszaken onevenredig hard worden getroffen. Justitie ging in hoger beroep en eiste twee weken geleden voor ieder van de twee exploitanten 600 euro boete plus een maand voorwaardelijke sluiting van de kroeg.

In februari bestrafte de rechtbank in Groningen de eigenaren van het Groningse café De Kachel wel voor het overtreden van het rookverbod. Zij kregen een boete van 1200 euro. Het hoger beroep in die zaak dient eind mei.

Zodra de uitspraak bekend is, leest u dit direct op MissetHoreca.nl.

Meer nieuws over het rookverbod:

Reageer op dit artikel