nieuws

Hoger beroep rookcafé Victoria versneld

Café

De rechtbank in Breda heeft vrijdag het rookverbod voor horecaondernemingen zonder personeel onderuitgehaald. Dat gebeurde in een strafzaak tegen café Victoria uit Breda. Dit café werd namelijk vrijgesproken van overtreding van het rookverbod.

Hoger beroep rookcafé Victoria versneld

Dit vanwege het maatschappelijk belang het hoger beroep al op 28 april dient. Vorige week sprak de rechtbank in Breda het café vrij, zo staat te lezen op Nu.nl. De rechter vindt dat de wettelijke regeling horecaondernemingen met en zonder personeel ongelijk behandelt. Dat is in strijd met de grondwet.

Opmerkelijk is dat de advocaat van Victoria nog van niets weet. Ook de perswoordvoerder van de VWA laat tegenover HierMagHetWel.nl weten nog niet te zijn geïnformeerd over het versnelde hoger beroep.

In februari bestrafte de rechtbank in Groningen de eigenaren van café De Kachel wel voor het overtreden van het rookverbod. Zij kregen een boete van 1200 euro. Het hoger beroep in die zaak dient eind mei.

Reageer op dit artikel