nieuws

Homobar April weer open na 1,5 jaar verbouwen

Café

De bekende homobar Café April in Amsterdam is na een verbouwing van ruim anderhalfjaar weer open. De kroeg in de Reguliersdwarsstraat zou eigenlijk al op Koninginnedag heropenen. De verbouwing van het homocafé werd ernstig vertraagd door problemen met de fundering.

Homobar April weer open na 1,5 jaar verbouwen

Het pand op nummer 37 van de Reguliersdwarsstraat heeft een nieuwe fundering gekregen en is voorzien van geluidsisolatie. Het interieur is ontworpen door Eric Kuster. In 1996 werd April al eens verbouwd. Het café werd toen drie keer zo groot en werd daarmee destijds de grootste gaybar van heel Europa. Toen werd ook de bekende draaiende bar geplaatst.

Het café ging voor het eerst open in april 1981. Het was het eerste openbare homocafé dat ook ’s avonds tot 1.00 uur open mocht zijn.

Reageer op dit artikel