nieuws

Homobar The Cockring in Amsterdam moet sluiten

Café

De vermaarde homobar Cockring aan de Warmoesstraat in Amsterdam heeft de deuren dinsdag moeten sluiten. Dit gebeurde op last van waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher. De politie heeft in de horecagelegenheid harddrugs aangetroffen, aldus de gemeente.

Homobar The Cockring in Amsterdam moet sluiten

Uit rapportages van de politie bleek dat twee ‘huisdealers’ bezoekers geregeld van drugs voorzagen. Bij een onderzoek op 12 juni zijn meerdere pillen xtc, cocaïne en GBL gevonden. Ook is een spuitbus pepperspray aangetroffen. De politie heeft vijf verdachten aangehouden, onder wie één bezoeker voor het bezit van pepperspray.

De sluiting van Cockring geldt voor onbepaalde tijd. Het etablissement met darkrooms geldt als een van de bekendste leerbars binnen de Amsterdamse homoscene.

Met de sluiting van Cockring neemt het aantal uitgaansgelegenheden voor homo’s in Amsterdam verder af. Pas geleden viel ook het doek voor een paar toonaangevende homokroegen in de Reguliersdwarsstraat, het uitgaanscentrum voor homo’s in de hoofdstad. Homobelangenorganisaties hebben al hun zorgen geuit over het verdwijnen van homocafés.

Reageer op dit artikel