nieuws

Homohoreca Amsterdam moet weer divers worden

Café

De eigenaren van café Prik in Amsterdam, het beste homocafé van Nederland, openen binnenkort hun tweede zaak in de hoofdstad. De drie heren willen de homohoreca in de hoofdstad weer diverser maken.

Homohoreca Amsterdam moet weer divers worden

De nieuwe bar – Bump – wordt een bar over twee verdiepingen met ruimte voor entertainment gelegen in de Kerstraat in het centrum van Amsterdam. De zaak gaat in maart open. Een exacte datum is nog niet bekend.

Eigenaren Gerson van Eck, Jelger Bakker en Philip Yeldon zeggen met Bump graag meer te willen doen voor de Amsterdammers en de homo’s en lesbo’s die de stad bezoeken. Wij willenzorgen dat het aanbod van de homoscene weer diverser wordt.’

Homohoreca gesloten

De afgelopen zes maanden zijn zeker negen homozaken in Amsterdam gesloten, rekenen de ondernemers voor. Het meest opvallend was natuurlijk de ondergang van de Reguliersdwarsstraat.

Toch hebben de drie heren niet de ambitie om in dat gat te springen. Philip Yeldon: ‘We willen eigenlijk alles zijn wat de Reguliers niet was. Kooistra is dan wel overleden, maar de straat was eigenlijk al dood.’

Bump huist in het pand waar tot in de jaren ’90 disco Homolulu was gevestigd, een club die werd gerund door de Turkse, lesbische schrijfster Güner Kuban. Philip: ‘Het is een mooi, historisch pand dat ooit het grootste koetshuis van de binnenstad was.’ Tot voor kort was het een restaurant.

Reageer op dit artikel