nieuws

Homojongeren mijden gayhoreca

Café

Homojongeren gaan vooral uit in horecagelegenheden voor hetero’s. Bijna de helft (45 procent) zegt alleen in de heterohoreca te vertoeven. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek van het landelijke magazine Expreszo, gericht op lesbische, homo- en biseksuele jongeren.

Homojongeren mijden gayhoreca

Slechts 17 procent van de homojongeren komt veel in homohoreca en 12 procent gaat helemaal niet uit. Ruim een kwart bezoekt zowel homo-als heterohoreca.

Bijna de helft (48 procent) bezoekt een of twee keer per jaar de speciale evenementen voor homo’s, zoals Roze Zaterdag en Gay Pride. Van de jongeren zegt 36 procent nooit een homo-evenement te bezoeken.

Homo’s in de hogere klasse en ouder dan zestien jaar verdienen genoeg geld om uit te gaan en andere leuke dingen te doen. Per maand heeft 12 procent meer dan 1300 euro te besteden. Dit geld gaat naar een leuk avondje uit, maar ook naar vakanties.

Van de homojongeren gaat 28 procent eens per jaar op vakantie. 32 Procent trekt er twee keer per jaar op uit. Nog eens 32 procent gaat zelfs drie keer peer jaar op vakantie. Vooral strandvakanties, stedentrips en culturele reizen zijn populair.

Het ontmoeten van nieuwe mensen gebeurt niet alleen meer in een disco of bar. De jongeren chatten eerst op het internet en maken daarna een date. De helft van de ondervraagden geeft dan ook aan een keer per jaar met een vreemde af te spreken, 20 procent doet dit eens per maand. Voor 29 procent van de jongeren geldt dat zij nooit met nieuwe mensen afspreken.

Reageer op dit artikel