nieuws

Homo’s in horeca geprovoceerd

Café

In de Amsterdamse horeca worden homo’s meer en meer geprovoceerd en lastiggevallen. Scheldpartijen komen steeds vaker voor, zo meldt de Volkskrant.

Homo’s in horeca geprovoceerd

De vrijheid en blijheid voor homoseksuelen is in Amsterdam tanende. Naast de horeca wordt ook de straat onveiliger. Fotograaf Erwin Olaf laat weten dat homo’s hun tanden moeten laten zien en niet over zich heen moeten laten lopen.

Het COC meldt dat uitschelden, bedreigen, spugen en fysiek geweld steeds vaker voorkomen. ,,Mij valt de agressiviteit op. Ik heb al eerder gezegd: het wachten is op het eerste dodelijke slachtoffer’’, zegt voorzitter Dennis Boutkan.

Boutkan omschrijft de daders als jongens tussen de 20 en 30 jaar. Ze opereren in groepen. ,,Het zijn zeker niet alleen Marokkanen. Maar het is wel zo dat islamitische jongeren een probleem hebben met homoseksualiteit.’’

Reageer op dit artikel