nieuws

‘Honderdduizenden nieuwe gasten na rookverbod

Café

Cafés, bars en restaurants met rekening houden met een grote groep nieuwe gasten wanneer het rookverbod per 1 juli ingaat. Het zal gaan om een paar honderdduizend mensen die de horeca momenteel om gezondheidsredenen mijden.

‘Honderdduizenden nieuwe gasten na rookverbod

Het Astma Fonds, het ministerie van Volksgezondheid, het onderzoeksbureau NIVEL en het uit 2800 personen bestaande Consumentenpanel Gezondheidszorg spreken zelfs over een nieuwe stroom van 800.000 gasten.

Ze stellen dat het alleen al om 200.000 mensen met een chronische longziekte gaat. Die zijn bereid om na de invoering van het rookverbod de horeca regelmatig te bezoeken. Maar ook mensen zonder longziekte en niet-rokers staan te trappelen om een hapje of drankje te nuttigen in een café, bar of restaurant.

‘Vanuit de horeca klinkt alleen maar het geluid dat zij minder klanten zullen krijgen. Deze studie werpt echter een nieuw licht op die bewering: het klantenverlies wordt ruimschoots goedgemaakt door nieuwe klanten’, aluds Arlette van Maanen van het Astma Fonds in De Telegraaf.

Het Astma Fonds stelt dat mensen met een chronische longziekte voortdurend de afweging maken of ze een horecabedrijf bezoeken. ‘Voor hen is het wikken en wegen eindelijk voorbij’.

Reageer op dit artikel