Hoogervorst pakt kantines aan

Hoogervorst pakt kantines aan

Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid pakt met nieuwe landelijke regels de oneigenlijke concurrentie van de horeca door sportkantines aan. Dat heeft hij donderdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Hoe de daarvoor nodige wijziging van de Drank- en Horecawet er uit gaat zien, is nog niet bekend. Een woordvoerder van het ministerie sluit niet uit dat er ook bepalingen in komen over de prijzen van drank. Een landelijke regeling vervangt de locale regels.

Verder wil de minister de administratieve rompslomp voor ondernemers verminderen door burgemeesters in de gelegenheid te stellen de Drank- en Horecavergunning tegelijk te behandelen met de nodige gemeentelijke vergunningen.

Hij wil de voorschriften voor de kroegen vereenvoudigen. Bovendien wil hij de eis schrappen dat een horecaonderneming een nieuwe vergunning moet aanvragen, zodra er een nieuwe leiding komt. De nieuwe bazen hoeven alleen maar gemeld te worden.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.