nieuws

Hoppe, Keyzer en Oesterbar zoeken investeerders

Café

De bekende Amsterdamse horecazaken Hoppe, Keyzer en de Oesterbar, recent nog in bezit van Sjoerd Kooistra, bieden de mogelijkheid om lid te worden van de befaamde zaken. Personen betalen een eenmalige entreebedrag van 20.000 euro, bedrijven 40.000 euro.

Hoppe, Keyzer en Oesterbar zoeken investeerders

Dat staat in een interview met Jan Wieger van der Linden, mede-eigenaar van de bekende zaken, in De Volkskrant. Naast een eenmalig entreebedrag moeten de deelnemers ook een jaarlijkse contributie van 100 euro betalen. Maximaal kunnen zestig personen of bedrijven deelnemen per vereniging.

Zuipen

De verenigingen worden voor een kwart eigenaar van de drie verschillende vennootschappen, waarin de zaken Hoppe, Keyzer en de Oesterbar zijn ondergebracht. De deelnemers krijgen een gegarandeerde rente van 5 procent op het inschrijfgeld.

‘Je hoort de mensen denken, Jezus, moet ik dan voor 1.000 euro zuipen? Neen, want het bedrag kan in natura worden verzilverd in alle drie de etablissementen waarvan men via de vereniging mede-eigenaar is’, aldus Van der Linden in De Volkskrant.

Verkoop

Van der Linden vervolgt: ‘Het grote voordeel is dat de leden weer nieuwe gasten zullen meenemen en dat de drie zaken daardoor steeds beter gaan lopen. Dan komt het echte voordeel: de verenigingen krijgen een aandeel in de winst bij winstgevende exploitatie of bij eventuele verkoop’.

Zie ook:

Blijdschap over vertrek Kooistra

Reageer op dit artikel