nieuws

Horeca Amsterdam mag vaker 24 uur open

Café

De ongeveer dertig horecazaken met een nachtvergunning in Amsterdam aan het Rembrandt- en het Leidseplein mogen twaalf keer per jaar de hele nacht open blijven. Dat is nu nog vijf keer.

Horeca Amsterdam mag vaker 24 uur open

Met dat voorstel kwam burgemeester Eberhard van der Laan eind vorige week in de gemeenteraad van zijn stad. In de tweede helft van 2012 zou de nieuwe regel in moeten gaan en mogen de clubs en kroegen twaalf keer per jaar een nachtje doorhalen.

De horecazaken moeten wel op tijd en in overleg met elkaar de nachten aankondigen en de burgemeester hoopt dat de politie niet extra belast zal worden door het plan. ‘Tenten die voor overlast zorgen, raken hun privileges kwijt’, zei Van der Laan.

Bovendien krijgt de stad tien nieuwe horecazaken die elke dag 24 uur open mogen blijven. Andere horeca vinden dit oneerlijke concurrentie, maar gaan toch akkoord met het voorstel van de burgemeester. Bovendien mogen maar twee of drie van die nieuwe 24-uurs horecatenten dansfeesten organiseren. De overigen moeten bijvoorbeeld een filmhuis, restaurant of museum worden.

Reageer op dit artikel