nieuws

Horeca betrapt op alcoholverkoop aan kind

Café

In de omgeving van Eindhoven zijn afgelopen weekeinde een discotheek, een supermarkt en een café door de politie en Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) betrapt op de verkoop van alcohol aan minderjarigen.

Horeca betrapt op alcoholverkoop aan kind

De verkopers kunnen een boete tot 4500 euro tegemoet zien, meldde het samenwerkingsverband van 21 gemeenten in de regio woensdag.

Het was voor het eerst dat politie en VWA samen controleerden op alcoholverkoop aan jeugd. Ze gingen langs bij in totaal dertien gelegenheden in Laarbeek, Reusel-De Mierden en Valkenswaard. De actie was volgens de deelnemers een succes en de samenwerking is als positief beoordeeld.

Afgesproken is om voortaan elke maand samen een inspectie uit te voeren. Bij blijvend succes van het project krijgt de samenwerking waarschijnlijk een landelijk vervolg. Het doel is om de leeftijd waarop kinderen beginnen met drinken op te krikken. Nu ligt die in de regio Eindhoven op 12,2 jaar.

Reageer op dit artikel