nieuws

Horeca botst met bewoners Utrecht

Café

Horecaondernemers en binnenstadsbewoners in Utrecht rijden elkaar steeds vaker in de wielen. Burgers weten in toenemende mate vaker de weg te vinden naar de gemeente en rechter, met als gevolg dat nieuwe horecazaken steeds vaker de geplande openingsdatum overschrijden.

Horeca botst met bewoners Utrecht

Dat meldt het AD. Volgens bewoners van de Utrechtse binnenstad geeft de gemeente veel te gemakkelijk vergunningen af. Vooral het geven van vergunningen aan cafés om disco-activiteiten te houden, stoort de Utrechters. Het gevolg is dat ze regelmatig naar de rechter stappen om een bedrijfsopening tegen te gaan.

Voorzitter Rob Pieterson van de afdeling Utrecht van Koninklijk Horeca Nederland zegt er alles aan te doen om de relatie met de burgers in de buurt goed te houden. ‘De buurt masseren is erg belangrijk. Daar haal je veel kou mee uit de lucht’, aldus Pieterson in het AD over het beleggen van informatieavonden voor omwonenden.

Reageer op dit artikel