nieuws

Horeca creatief in omzeilen rookverbod

Café

De directie van de Amsterdamse poolhall Club 8 wil samen met haar vaste bezoekers een vereniging oprichten om zo het rookverbod in horecazaken te omzeilen. Eigenaar Etienne Verheem heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Horeca creatief in omzeilen rookverbod

Hij zegt desnoods de drank vanuit automaten aan zijn leden te verkopen, zodat geen personeel meer nodig is. Het kabinet wil cafés en andere horecazaken zo snel mogelijk rookvrij maken om het personeel een rookvrije werkplek te garanderen. Minister Ab Klink van Volksgezondheid komt eind deze maand met nadere voorstellen.

Horeca-exploitant Verheem vindt dat de regering zich veel te veel bemoeit met het persoonlijk leven van burgers. ‘Laat naar bed gaan, vet en rood vlees eten en veel drinken zijn ook ongezond. Nog even en ze verbieden dat ook’, vindt Verheem.

Hij hoopt dat Koninklijk Horeca Nederland (KHN) hem bijstaat in zijn strijd. Maar een woordvoerder van de brancheorganisatie zegt dat nu niet te doen. KHN heeft als tegenzet in de strijd om de rookvrije horeca minister Klink aangeboden om hotels en restaurants per januari volgend jaar rookvrij te maken, en dan de cafés en discotheken de tijd te geven tot 2011 om het rookverbod geleidelijk door te voeren. De horecabond wacht eerst het antwoord van Klink af.

Reageer op dit artikel