nieuws

Horeca De Baarsjes doorgelicht

Café

Horecazaken in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes worden doorgelicht. Dit als gevolg van een schietpartij op het Mercatorplein in De Baarsjes. Amsterdam heeft genoeg van het geweld in de buurt.

Horeca De Baarsjes doorgelicht

Bij het jongste schietincident werd een 27-jarige man in het been getroffen. Het was de vierde schietpartij in acht dagen. Als gevolg van de kogelregens besloot burgemeester Cohen een Turks koffiehuis dicht te timmeren. Begin februari overleed een man als gevolg van een schietpartij na een caféruzie.

Het is duidelijk dat Amsterdam genoeg heeft van het geweld in buurt. Naast de aangekondigde doorlichting van horecazaken wil Amsterdam personen ‘selectief preventief’ fouilleren. De gemeente voert momenteel een onderzoek uit naar deze mogelijkheid.

Bij het zogeheten selectief preventief fouilleren wordt een verdacht persoon vaak gefouilleerd en ‘lastiggevallen’. De stadsdelen Zuidoost en Centrum werken al met methode. In De Baarsjes is het al geruime tijd onrustig. Geregeld spelen horecazaken een rol bij gewelddadige nieuwsfeiten over de buurt. De buurt telt ruim twintig cafés.

Reageer op dit artikel