nieuws

Horeca Eindhoven mag geen glaswek gebruiken

Café

De gemeente heeft de horeca op de Eindhovense Markt gevraagd geen glaswerk meer te gebruiken. Hiermee wil Eindhoven ongelukken met zwerfglas voorkomen. Alles staat in het teken van een verscherpte beveiliging rond het Glazen Huis in Eindhoven.

Horeca Eindhoven mag geen glaswek gebruiken

Op en rond de Markt in het centrum van Eindhoven worden de komende tijd extra politiemensen ingezet. Op het plein staat het Glazen Huis van de benefietactie Serious Request van Radio 3FM. In de nacht van zaterdag op zondag had in de buurt van de Markt een schietpartij plaats waarbij twee gewonden vielen. Volgens een woordvoerster van de gemeente Eindhoven is het incident de directe aanleiding om de beveiliging uit te breiden.

De gemeente heeft de horeca op het plein gevraagd geen glaswerk meer te gebruiken. Hiermee wil Eindhoven ongelukken met zwerfglas voorkomen. Bezoekers mogen zelf geen glaswerk meer meenemen naar de Markt. Afgelopen nacht hield de politie op het plein een 39-jarige vrouw uit Helmond aan die een kapot glas in het gezicht van een 23-jarige Eindhovense zou hebben gegooid.

Gemeente en de hulpdiensten evalueren dagelijks de gebeurtenissen rondom het evenement Eindhoven Winterstad. Speciale aandacht gaat uit naar Serious Request van 3FM.

Reageer op dit artikel