nieuws

Horeca gek op oude kerkbanken

Café

De kerkbanken uit de vorig jaar gesloten Michaëlkerk in Zwolle zijn flink in trek. Vooral de horeca is geïnteresseerd in 120 jaar oude, ruim vijf meter lange banken. Cafés en een cafetaria hebben meerdere nostalgische banken aangeschaft.

Horeca gek op oude kerkbanken

Dat meldt de regionale krant De Stentor. Van de 52 te koop aangeboden exemplaren zijn er al veertig verkocht voor een prijs van 250 euro per stuk. Zes banken krijgen een nieuw leven in twee Zwolse kroegen. Vier stuks komen in een cafetaria in Dordrecht. Daarnaast gaan nog eens vier exemplaren naar een concertzaaltje in Lauwersoog. De rest is verkocht aan particulieren.

Johan Kobben, het vroegere manusje-van-alles van de kerk, zette de kerkbanken op de populaire website Marktplaats.nl. Kobben is verrast over de stortvloed aan reacties op zijn advertentie. ‘Ik dacht dat de markt voor oude kerkbanken wel redelijk verzadigd zou zijn, maar daarin heb ik me gelukkig schromelijk vergist. De mensen zijn nog steeds gek op oude kerkbanken’, aldus Kobben in De Stentor.

Reageer op dit artikel