nieuws

Horeca helpt Bavaria aan flinke omzetwinst

Café

Bierbrouwer Bavaria heeft vorig jaar met meer dan 5 miljoen hectoliter 13 procent meer bier verkocht dan in 2004. De groei kwam vooral uit een versteviging in de Nederlandse horeca.

Horeca helpt Bavaria aan flinke omzetwinst

Verder groeide de afzet in het buitenland met 18 procent tot 3,1 miljoen hectoliter. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Ondanks de forse afzetstijging bleef de stijging van de omzet beperkt van ruim 350 miljoen naar 365 miljoen euro. De nettowinst steeg van 7,7 miljoen tot 11 miljoen euro.

Volgens Bavaria staan de winstmarges onder druk door de scherpe prijsconcurrentie bij supermarktketens. Bovendien stegen de kosten scherp door de fors hogere olieprijs.

Behalve bier verkoopt het bedrijf ook frisdrank. In die sector daalde de omzet met 7 procent tot bijna 49 miljoen euro door moeilijke marktomstandigheden. Desondanks denkt het bedrijf het ingezette groeipad te kunnen vervolgen. Door de tubulente marktomstandigheden wil Bavaria echter geen concrete winstverwachting afgeven.

Reageer op dit artikel