nieuws

Horeca in tang bij dreigende crimineel

Café

De horeca in Amersfoort is doodsbang voor de lokale topcrimineel G.R. Uit angst voor represailles durven ze geen aangifte te doen bij de politie. Volgens het Openbaar Ministerie heeft R. ten minste één horecaondernemer bedreigd.

Horeca in tang bij dreigende crimineel

Dat meldt het AD. De crimineel zit sinds april vast op verdenking van het afpersen van drie zakenmannen. Het OM meldt dat één horecaondernemer is bedreigd. In het dossier zit een verklaring van een Amersfoortse uitbater, waarin de ondernemer zegt bedreigd en doodsbang te zijn voor R.

Het AD meldt dat een rondgang langs een aantal horeca-uitbaters in Amersfoort veel angst oplevert. ‘Iedereen weet dat hij, als hij weer vrijkomt, op de stoep staat, wanneer je aangifte hebt gedaan’, aldus een horecaondernemer anoniem.

De ochtendkracht zegt in het bezit te zijn van een verklaring van twee ondernemers waarin staat dat R. de ondernemers heeft bedreigd en 30.000 euro en 25 procent van de café-omzet eiste. De verklaring is opgesteld door de horecaondernemers. Uit angst voor represailles is het document nooit bij de politie beland.

De raadsman van R., advocaat De Leon, stelt dat zijn cliënt in Amersfoort niemand heeft afgeperst. ‘Als ie weer eens ruzie heeft met zijn vriendin, zocht hij zijn heil in de kroeg. En dan kon hij wel eens lastig zijn. Maar afpersen? Onzin’, aldus De Leon in het AD.

Reageer op dit artikel