nieuws

‘Horeca kan forse claims verwachten

Café

Horecabedrijven kunnen forse claims verwachten, nu werknemers schade kunnen claimen voor gezondheidsklachten die ze oplopen door meeroken op de werkplek. Volgens een letselschade-advocaat is de weg vrij om horecabedrijven te claimen.

‘Horeca kan forse claims verwachten

Aanleiding is een uitspraak van het gerechtshof in Arnhem. Die bepaalde dat een werkgever in principe aansprakelijk is voor de schade van een ex-werkneemster. De uitspraak is volgens het AD een doorbraak in de jarenlange discussie over roken op de werkplek.

Claims
Dit uitspraak betekent dat horecabedrijven rekening moeten houden met claims van werknemers. In tegenstelling tot andere branches is in de horeca nog geen algeheel rookverbod van kracht.

Aanval
‘Deze uitspraak kan zorgen voor een versnelling in de discussie over roken in de horeca’, stelt een woordvoerder van het Astmafonds in het AD. Antirookclub CAN put moed uit de uitspraak en kondigt een aanval op roken in de horeca aan. ‘Dit opent de weg voor claims van iedereen die ziek is van meeroken op de werkplek’, aldus letselschade-advocaat John Roth.

Zie ook:
Het Stappenplan Rookvrije Horeca

Meeroken: horeca kan claims verwachten

Reageer op dit artikel