nieuws

Horeca lichtpuntje voor Grolsch

Café

De horeca vormt een lichtpunt in de overwegend matige resultaten van Grolsch over het jaar 2005. ‘De hele biermarkt is gezakt met anderhalf tot twee procent. Ons horecaresultaat was daarentegen wel positief’, aldus Grolsch-woordvoerder Coen Thönissen.

Horeca lichtpuntje voor Grolsch

‘Het is niet gebruikelijk dat we per bedrijfsonderdeel gedetailleerde cijfers geven. Wel kan ik melden net iets boven de nullijn zijn uitgekomen met onze omzetten in de horeca. De hele Nederlandse biermarkt is gedaald. We hebben in 2005 meer horecapunten gewonnen, dan verloren’, aldus Thönissen.

De cijfers van Grolsch waren niet om over naar huis te schrijven. Mede door de supermarktoorlog daalde de nettowinst van 20,6 miljoen euro in 2004 tot 18 miljoen euro vorig jaar. De omzet nam af van 314,8 miljoen euro tot 312,3 miljoen.

Reageer op dit artikel