nieuws

Horeca mag tv’s buiten zetten bij EK

Café

Horecaondernemers in Amsterdam mogen tijdens het EK Voetbal onder bepaalde voorwaarden televisieschermen buiten zetten. Dat heeft burgemeester Job Cohen van de hoofdstad besloten, maakte de gemeente donderdag bekend.

Horeca mag tv’s buiten zetten bij EK

Op elk terras met een buitenscherm moet een medewerker aanwezig zijn die erop toeziet dat de bezoekers zich een beetje gedragen.

Verder moeten de tv’s op de horecazaak gericht zijn en niet op de openbare weg. Ook moeten de televisies een half uur na het einde van de wedstrijd uit zijn.

Uit onderzoek blijkt overigens dat de helft van de Nederlandse baalt van versierde straten, oranje cafés en verkoopacties van supermarkten. Vooral senioren geven aan weg te willen uit de oranjegekte, zo blijkt uit de Buiten Barometer, een onderzoek dat Blauw Research heeft uitgevoerd in opdracht van Landal GreenParks.

Reageer op dit artikel