nieuws

Horeca niet boos op KNMI

Café

Strandtenthouders zijn niet boos op het KNMI over het fout zitten met het afgeven van het weeralarm donderdag. Door het weeralarm bleven consumenten weg van het strand en werden tal van evenementen afgelast.

Horeca niet boos op KNMI

‘We worden liever een keer te veel gewaarschuwd dan te weinig’, zegt Paul Beek van de Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzee (NVSN) in De Stentor.

Het aangekondigde noodweer kwam vele uren later en was minder heftig dan aanvankelijk was verwacht. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat in dezelfde regionale krant weten niet te verwachten dat horecaondernemers claims willen indienen voor misgelopen omzet als gevolg van afgegeven weeralarm.

De ANWB liet eerder weten dat het hoog tijd wordt dat het weeralarm van het KNMI betrouwbaarder wordt. ‘Het weeralarm is op zich een goede zaak, mar het moet wel nauwkeurig zijn. Er is een aantal weeralarmen geweest de afgelopen jaren, en bij vele ervan gebeurde er niets wat voorspeld was. Dan ga je aan de geloofwaardigheid van het weeralarm knagen’, aldus ANWB-directeur Guido van Woerkom in De Telegraaf van vrijdag.

Reageer op dit artikel