nieuws

Horeca reageert massaal op rookplan

Café

Horecaondernemers discussiëren massaal over het nieuwe rookplan van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). De internetredactie van Misset Horeca wordt overspoeld met reacties van voor- en tegenstanders van de koerswijziging van KHN over roken in de horeca.

Horeca reageert massaal op rookplan

De storm van reacties volgt na een oproep om te reageren op het deze week aan de minister van VWS gepresenteerde nieuwe rookplan van KHN. De branchevereniging stelde voor om per 1 januari 2008 de horeca rookvrij te maken met uitzondering van de natte sector. Die krijgt tot 2011 de tijd om rookvrij te worden.

Gevarieerde reacties
De reacties variëren van zeer positief tot uiterst negatief. De respons komt uit alle sectoren van de branche, van ijssalons tot hotels. De opmerkingen spitsen zich vooral toe op de gewenste uitzonderingspositie voor de natte sector. Veel horecaondernemers vrezen dat deze regeling in praktijk moeilijk tot niet uitvoerbaar is.

Oproep
Wilt u ook reageren? Dat kan hier.

Reageer op dit artikel