nieuws

Horeca West Friesland woedend op burgemeester

Café

De gezamenlijke horeca-afdelingen in de regio West-Friesland voelen zich niet serieus genomen in het overleg over alcoholgebruik onder jongeren. Ze hebben een brandbrief geschreven aan alle gemeenteraden waarin ze oproepen de toegangstijd te verlengen van middernacht naar één uur.

Horeca West Friesland woedend op burgemeester

Horecaondernemers stellen in deze brandbrief aan gemeenteraden, waarin ze aandringen op het verschuiven van de uiterste toegangstijd van middernacht naar één uur, dat de burgemeesters Jan Baas en Theo van Eijk ‘een bom hebben gelegd’ onder het overleg.

De Enkhuizer burgemeester Jan Baas heeft volgens de horecaondernemers op 10 september gezegd dat als gemeenteraden het besluit nemen om de toegangstijd alsnog op één uur te stellen, hij dat naast zich neer zal leggen. Dat is in tegenspraak met eerdere toezeggingen.

Enorme minachting

Volgens voorzitter Karin Mazereeuw van de horeca-afdeling Enkhuizen zou het negeren van een nieuw raadsbesluit ‘een enorme minachting’ zijn.

Baas laat via een woordvoerster weten niet te willen ingaan op de vraag of hij de gewraakte uitspraak heeft gedaan. ‘Het standpunt van de stuurgroep blijft, dat alleen als alle tien gemeenteraden op hun besluit terugkomen, de stuurgroep dit zou moeten respecteren.’

Reageer op dit artikel