nieuws

Horeca wil geld terug van gemeente

Café

Horecaondernemers in Drachten denken hard na over het eisen van enkele tonnen van de gemeente. Het gaat om geld wat ze hebben betaald voor toezicht door stadswachten in het centrum van de Friese stad.

Horeca wil geld terug van gemeente

Jaarlijks maakt de afdeling Midden-Friesland van Koninklijk Horeca Nederland zo’n 30.000 euro over voor de inzet van stadswachten. Nu vindt de horeca dat het genoeg is en denken ze na over het terugeisen van het betaalde geld. Het geld wordt jaarlijks overgemaakt aan de Stichting Veiligheid Smallingerland.

In een brief aan de burgemeester stelt de horeca dat de gemeente op geen enkele wijze gerechtigd is om van ondernemers te eisen dat ze betalen voor meer toezicht op straat, zo meldt de Leeuwarder Courant.

Zie ook:
‘Buurtvaders houden jongeren niet rustig’

Reageer op dit artikel