nieuws

Horeca wil tap in jongerencentra

Café

Horecaondernemers willen dat gemeenten meer gemeentelijke jongerencentra inrichten met een drankvergunning. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) heeft een stappenplan opgesteld om tot deze gewenste situatie te komen.

Horeca wil tap in jongerencentra

Het is op zijn minst opmerkelijk wanneer horecaondernemers pleiten voor jongencentra met een biertap. KHN stelt bij monde van projectleider Arjan Hoogervorst van het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) dat het belangrijk is dat jongeren niet van bierketen regelrecht de kroeg in worden gejaagd.

Illegaliteit
‘Wanneer gemeenten meer jongerencentra bouwen of inrichten waar drank geschonken wordt aan jeugd boven de zestien, dan gebeurt het tenminste gecontroleerd. Wij willen vooral een einde maken aan de illegaliteit’, aldus Hoogervorst in De Telegraaf.

Drooglegging
Het stappenplan om tot jeugdcentra met een drankvergunning te komen heeft KHN vastgelegd in een stappenplan. Stap één is het drooglegging van de drankschuren. De tweede stap bestaat uit het openen van de tap in jongerencentra. Teslotte moet volgens KHN een halt worden geroepen aan illegale brouwsels.

Zie ook:
Gemeente gedoogt zuipcaravans

Horeca wil tap in jongerencentra

Reageer op dit artikel