nieuws

Horeca ziet autovrij Leidseplein wel zitten

Café

Horecaondernemers op het Leidseplein staan positief tegenover het plan van de gemeente om de taxistandplaats op het horecaplein te verplaatsen naar een andere locatie. De taxistandplaats kwam begin juli negatief in het nieuws, nadat een taxichauffeur een man doodsloeg.

Horeca ziet autovrij Leidseplein wel zitten

De gemeente wil van het Leidseplein een voetgangersgebied maken. De taxistandplaats moet verdwijnen naar het Leidsebosje, de overkant daarvan of de PC Hoofstraat, meldt Het Parool. Op het plein moet volgens een mobiliteitsdeskundige wel ruimte zijn voor tuktuks en fietstaxi’s.

Verziekt de sfeer

In de Amsterdamse krant laten horecaondernemers weten blij te zijn met het voornemen het Leidseplein autovrij te maken. ‘Ik vind de plannen super. Zo komt er weer rust op het plein’, zegt een medewerker van Palladium.

Een medewerker van de Ierse pub zegt het een zegen te vinden dat de taxi’s verdwijnen. ‘Die standplaats verziekt de sfeer. Wij zullen die taxi’s niet missen’.

Onrust stoken

Omwonenden van het Leidseplein zeggen ontevreden te zijn over het huidige toezicht op het plein. Een buurtbewoner in Het Parool: ‘Veel Marokkaanse taxichauffeurs zijn teruggekeerd van vakantie. Zij hebben niets van het drama meegekregen en gaan gewoon verder met onrust stoken. Toezichthouders moeten hiertegen optreden. Er zijn er genoeg, dus dat is het probleem niet’.

Reageer op dit artikel