nieuws

Horecagijzeling Almelo krijgt politiek staartje

Café

De Almelose ‘horecagijzeling’ eerder dit jaar kan verstrekkende gevolgen hebben voor de lokale politiek in de Overijsselse stad. Wethouder Antoon Sjoers van het CDA is in opspraak geraakt door een uitzending van tv-programma Zembla over de gijzeling.

Horecagijzeling Almelo krijgt politiek staartje

Vriendjespolitiek zou hoogtij vieren in het stadhuis, meldt De Volkskrant op haar site. Zo werd een grote horecaondernemer in Almelo illegale zaken toegestaan die gijzelnemer Ahmet O. hard werden aangerekend, zoals een terras zonder vergunning.

O. gijzelde in juni urenlang vier ambtenaren en een wethouder nadat O. zou zijn getraineerd door het gemeentebestuur bij hun plan een grand café te vestigen in de oud V&D.

Reageer op dit artikel