nieuws

Horecaportiers voelen zich niet gedekt door politie

Café

Portiers voelen zich steeds vaker onveilig door het grimmig wordende uitgaansleven. Ze vinden dat ze onvoldoende worden gedekt door de politie. De oplossing voor dit probleem ligt volgens de portiers binnen handbereik.

Horecaportiers voelen zich niet gedekt door politie

Nauwere samenwerking tussen portiers, politie en gemeente kan voorkomen dat relschoppers het verpesten in de horeca. Dat zegt Raymond Brammerloo in het Algemeen Dagblad. Brammerloo is directeur van ICU, een bedrijf dat horecaportiers levert.

Geen prioriteit
‘De wil bij de agent op straat is er misschien wel, maar kennelijk heeft het geen prioriteit bij de korpsleiding om snel bij te springen als er hulp nodig is. Portiers worden geregeld bedreigd door lastige klanten. Meestal intimidaties als: “we weten je te vinden”, maar soms ook met vuurwapens’, aldus Brammerloo in het AD.

Half uur
Brammerloo wijst er op dat als portiers bij dreigende situaties aan de bel trekken, het soms een half uur duurt voordat er assistentie is van de politie. De politie laat in een reactie weten de signalen van de portiers niet te kennen. ‘Als blijkt dat portiers zich werkelijk onveilig voelen, zullen we actie ondernemen. Maar zover is het nog niet’.

Zie ook:
Politie bekritiseert bericht over gewelddadige portiers (nov, 2005)

Reageer op dit artikel