nieuws

Horecatycoon John de Jong mogelijk afgeperst

Café

De bekende horecaondernemer John de Jong van de Zamen Horecagroep is thuis overvallen. Daarbij is buitensporig veel geweld gebruikt. De politie neemt de zaak hoog op, omdat er mogelijk sprake is van afpersing. De Jong is ondergedoken.

Horecatycoon John de Jong mogelijk afgeperst

Dat meldt De Telegraaf. De Jong, bekend van onder meer The Harbour Club in Scheveningen en eigenaar van Zamen Horecagroep, is recent midden in de nacht door een groep criminelen zwaar mishandeld. Dat gebeurde voor de ogen van zijn gezin.

Volgens de ochtendkrant ging het de overvallers om de auto van De Jong, een Porsche 911. Bij de vechtpartij belandde De Jong terecht in de tuin en begon hij te schreeuwen. Daarop besloten de overvallers te vluchten. Bij de vechtpartij beet De Jong één van de daders in de hand. De overvaller is daarbij mogelijk een stukje pink verloren.

De horecaondernemer is inmiddels samen met zijn gezin ondergedoken na het gewelddadige incident op 6 juli. De politie neemt de overval hoog op en heeft een rechercheteam op de zaak gezet.

‘Het is nog al wat als je in je eigen huis voor de ogen van je vrouw en kinderen met zoveel geweld in elkaar wordt geslagen en letterlijk moet vechten voor je leven’, aldus een woordvoerder van het Korps Haaglanden

De Telegraaf meldt dat de mannen De Jong niet alleen zouden hebben beroofd, maar ook hebben afgeperst. In de Scheveningse horeca zouden dan ook veel geruchten zijn over afpersing en over de kwetsbaarheid van strandtenten in een dergelijke zaak.

Reageer op dit artikel