nieuws

Horecatycoon slaat toe op Ameland

Café

Een van de grootste horecaverpachters van Nederland, Laurens Meijer, heeft twee zaken gekocht op Ameland. Het gaat om horecabedrijven in Hollum, het meest westelijke dorp op het Waddeneiland. Het is voor het eerst dat Meijer horecabedrijven koopt in Noord-Nederland.

Horecatycoon slaat toe op Ameland

Dat meldt de Leeuwarder Courant. De acquisitie betreft de dorpsherbergen De Welvaart en De Zwaan. Volgens Laurens Meijer zijn het ‘leuke zaken’. Vooral De Zwaan is in de ogen van de horecatycoon een fraai bedrijf. De aankopen hebben geen gevolgen voor het personeel van De Zwaan en De Welvaart.

1765
Laurens Meijer bezit ruim vijftig horecazaken in onder meer Breda, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. De jongste aankopen in Hollum zijn de eerste in Noord-Nederland. De Zwaan dateert uit 1765 en heeft Ivo Baars en Willy Klein als laatste eigenaar gehad. De Welvaart wordt verkocht door Jos en Ellen Kamphuis.

43 miljoen
Laurens Meijer kwam in 2006 met een jaaromzet van 43 miljoen euro als nummer 23 uit de bus van de toonaangevende Misset Horeca Top-100, de ranglijst met grootste horecazaken van het land. Meijer begon zijn horecacarrière in Leeuwarden. Hij was er kelner in onder meer de Harmonie en de Stadhouder.

Zie ook:
Meijer: Huurprijzen 20 procent te hoog (april 2006)

Horecatycoon slaat toe op Ameland

Reageer op dit artikel