nieuws

Horecatycoons Oubaha en Van Linschoten slaan toe

Café

De horecatycoons Khalid Oubaha en Rien van Linschoten hebben toegeslagen met aan- en verkopen. Oubaha verstrekt zich op zijn ‘thuismarkt’ Nijmegen. Van Linschoten is nog sterker in Tilburg.

Horecatycoons Oubaha en Van Linschoten slaan toe

Oubaha heeft de cafés Boogie Wonderland en Van Buren aan de Nijmeegse Molenstraat gekocht van Van Linschoten. Op zijn beurt versterkte Van Linschoten zijn positie door de koop van café Philip op de Tilburgse Heuvel.

In het populaire uitgaansgebied van Tilburg heeft Van Linschoten ook al café Bolle, Brandpunt en het Tilburgse Boogie Wonderland. Oubaha exploiteert in Nijmegen de zaken De Drie Gezusters, Malle Babbe en El Sombrero.

De overname van de twee concurrenten geeft Oubaha niet alleen een betere marktpositie, maar ook een sterkere onderhandelingspositie ten opzichte van brouwer en pandeigenaar InBev.

Opmerkelijk is dat de kopende en verkopende partij dezelfde financieel adviseur hebben. Zowel Oubaha als Van Linschoten nam Ton Lenting in de arm voor deskundig advies bij de Nijmeegse miljoenentransactie.

Reageer op dit artikel